Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на крајот од ТВ дуелот на Канал 5 на Зоран Заев му подари Луј  Витон паричник, како симболика на моменталната ситуација во која се наоѓа Македонија и граѓаните.

„Ова е само празен, не е полн паричник, но е ова е во духот на тоа во каква живее државата. Состојбата во која живее Македонија под вас, потенцираше Мицкоски

Мицкоски истакна дека токму затоа народот на Заев нема да му прости на изборите на 12 април и ќе го казни за катастрофалната ситуација во кое ја доведе државата.

– Луј Витон ташните доаѓаат од кај вас. Имам јас дома колку што ми треба и на мене и на моите, одговори Заев.

Претходно Заев му подари на Мицкоски значка со знамињата на Македонија и НАТО.