Поранешниот шеф на тајната полиција, Сашо Мијалков, утре нема да го почне издржувањето на тригодишната затворска казна во струшкиот затвор.

Телма објави дека Мијалков побарал одложување на издржувањето на затворската казна за две недели, па така во струшкиот затвор сега треба да се јави на 22 август.

Мијалков се спогоди со Обвинителството и ја призна вината во случајот „Империја“, а покрај затворската казна ќе остане без 6,1 милиони евра во кеш и недвижен имот во вредност од околу 30 милиони евра, вклучувајќи градежна парцела во центарот на Скопје и 25 стана.