Пратеникот од редовите на ВМРО ДПМНЕ, Антонио Милошски по конечното прегласување, на Твитер го објави официјалниот распоред во македонското Собрание, како и коалицијата која веројатно ќе се формира за поддршка на владата.

Милошоски на Твитер напиша дека новата влада се очекува да се формира до 20 јуни, а во неа веројатно ќе учествуваат ВМРО ДПМНЕ, ВРЕДИ и партијата на Максим Димитриевски.

Објавата може да ја погледнете тука