Раководството на најсилната кошаркарска лига на светот, се врати на идејата за мини-турнир во текот на сезоната.

Според инсајдерот Шамс Чаранија, претставниците на НБА разговараа за опцијата за време на вчерашниот конференциски состанок.

Паричната награда за победничкиот состав се предлага да изнесува еден милион долари по играч.

Идејата за организирање турнир за време на регуларната сезона за првпат беше презентирана во 2019 година.

Доколку оваа опција е одобрена, може да се појави нов турнир во распоредот на НБА, но не порано од сезоната 2022/23.