Министерот за животна седина Нуредини со слушалки на уши ја следи прес конференцијата на Зоран Заев и Јани Макрадули. Гордана Јоновкса, граѓанин на РМ, за ова коментира:
Запознајте го Насер Нуредини роден во Тетово, зборува течно англиски и германски, но штета што пресов не е на истите јазици.
Има богата биографија, живеел во Виена, во Лондон, во Германија, и од сите работи што ги направил во животот не го научил јазикот на државата чие министерство води!“