Иконата на Пресвета Богородица, која се наоѓа во храмот „Свети Јован Владимир“ во Црна Гора вчера почнала да мироточи.

Иконата веќе извесно време мироточела по малку, а синоќа „заплакала“, а за овој настан има фотографиите кои кружат на социјалните мрежи.

Храмот „Свети Јован Владимир“ во Бар е најголемата соборна црква во Црна Гора, а трет по големина православен храм во светот.

Ова не треба да се претставува како чудо, зашто слични мироточења се случувале на многу места низ светот и во Македонија.