Вечерва во Клик Плус на ТВ21 Владо Мисајловски потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ и носител на кандидатска листа во ИЕ2 за парламентарни избори 2024 година вели дека „300 милиони евра во една година се дадени авансно но нема ништо започнато на терен“.

300 милиони евра се дадоа за Бехтел и Енка. 300 милиони евра во една година се дадени авансно но нема ништо започнато на терен. Дали ми се допаѓа проектот за изградба на патишта каков и да е јас таков проект ќе го поздравам. Со тие пари да имаше активности во оваа година многу добра ќе беше економијата. Јас сакам да ви кажам 300 милиони евра да влегуваат директно во изградба на патишта, 20 гранки да се раздвижеа ќе се осетеше и во буџетот сега тие пари ги нема воопшто, вели Владо Мисајловски во Клик Плус на ТВ21.