-Поддршката за ВМРО-ДПМНЕ од нашите меѓународни пријатели е силна!

На средбата со Петер Бајер пратеник од пратеничката група ЦДУ од гераманскиот Бундестаг разговаравме за изборната кампања, за актуелните политички состојби во државата, за владеење на правото и за неопходноста од имплементација на клучните реформи во борбата против корупцијата.

Македонија заслужува подобра иднина, владеење правото, подобар животен стандард и интеграција во ЕУ преку јасни стандарди, принципи и преку почитување на Копенхашките критериуми, пишува МИсајловски во својата објава.