Во текот на изминатото деноноќие во земјава регистрирани се 251 прекршок за неносење на лична заштитна опрема на лицето.

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.