Санкционирани се 46 моторџии и изречени се им мандатни казни во акциската контрола што ја спроведе Одделението за безбедност на патниот сообраќај  синоќа од 20 часот до еден часот по полноќ на подрачјето на Скопје.

– Во акциската контрола се откриени и 26 останати прекршоци за кои се издадени 14 мандатни платни налози и 12 прекршочни платни налози, соопшти Министерството за внатрешни работи.