Министерството за внатрешни работи за МИА потврди дека постапува по случајот во кој две лица во автобус на Јавното сообраќајно претпријатие им се закануваат на останатите патници кои побарале од нив да ги стават заштитните маски на лицето.

На социјалните мрежи денеска беше објавено видеото на кое се слуша како двете лица им се закануваат на останатите патници.

Засега не се знае за кој автобус на ЈСП се работи и на која релација се движел.