Во текот на изминатото деноноќие (12-13 јули) на територијата на државата се регистрирани 237 прекршоци за неносење лична заштита на лице.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со КОВИД-19.