По прекрасната изведба на „Билбил пее во планина“, ангелскиот глас на Зарина Првасевда овојпат одекна низ швајцарските Алпи.  Таа, Филип Михајлоски и Филис Синаноска, деновиве на Алпите ја изведоа „Прошета се Јовка Кумановка”, стара македонска народна песна, позната по изведбата на легендарната Вања Лазарова.

Топол и сончев Алпски поздрав праќаме!

Топол и сончев Алпски поздрав праќаме! ,,Прошета се Јовка Кумановка "Канон: Филип МихајлоскиТамбура : Филис Синаноска

Gepostet von Zarina Prvasevda am Samstag, 16. Februar 2019