Македонската ТВ Алфа вечерва во 18 часот ќе емитува интервјуто со новинарот на италијанскиот весник Ла Верита, Ларис Гајзер“.

Гајзар на македонската јавност и е познат по тоа што ја откри аферата Рекет и објавуваше видеа за овој случај.

Во интервјуто тој говори зошто не смее да ја посети Македонија, какви материјали поседува и дали ќе ги објави.