Бурни реакции на социјалните мрежи предизвика вчерашната изјава (на англиски) на премиерот Зоран Заев дека „Европа е секси…“.

Твитерџиите немилосрдно се мајтапат со Заев.

– Можеби Европа е секси, ама Америка има поголеми цицки, му враќа на Заев еден од твитерџиите.

Рекациите се бројни и на другите социјални мрежи.