Центарот на Торонто, Марк Гасол ќе игра за канадскиот тим и следната сезона.

Триесет и четиригодишниот Шпанец ја искористи можноста да го продолжи договорот за 25,6 милиони долари.

Во сезона што заврши Гасол на 26 натпревари во просек оствари по 9,1 поен.

Пред Торонто, Гасол играше за мемфис, Џирона и Барселона