Александар ИЛИЕВСКИ

На 2 Август со старт во раните утрински часови (3:00) ќе се обидам да направам подвиг, да го препливам Охридското Езеро на релација Охрид-Св.Наум-Подградец(Албанија)-Струга-Охрид во должина од 71 км. Се гледаме попат и Св.Илија нека ми даде сила и мирно езеро да издржам во остварувањето на овој подвиг кој претставува моја долгогодишна желба. Спортски поздрав!