Попладнево Министерството за внатрешни работи покрена полициска акција во подрумските простории на Градскиот трговски центар.

Според првичните информации, во ГТЦ се ископувале криптовалути на див приклучок на струја.

Полицијата чека судски налог за влез во просториите.