Зоран Јовачев од ВМРО-ДПМНЕ:

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ се уште се во собраниската сала!

Нека знаат граѓаните дека СДСМ цел ден бега од донесување на законите од петтиот пакет мерки за граѓаните и економијата!

Како пратеници се уште сме во салата за седници во Собранието на Република Македонија, како и цел ден, бараме да се изгласаат законите составен дел на петиот пакет мерки за помош на граѓаните од последиците од пандемијата. СДСМ цел ден бега, и не сака да се донесе петиот пакет на мерки!