Премиерот на Ерменија Никол Пашинјан кој го навлече гревот на народот откако му го предаде Нагорно-Карабах на Азербејџан поседува пасош на Канада.

Ерменија е спремна да ги прифати сите етнички Ерменци, сонародниците кои сакаат да заминат од Нагорно Карабах, изјави Пашинјан во обраќањето до нацијата.

Околу 120.000 Ерменци од Нагорно Карабах  заминаа во Ерменија бидејќи не сакаат да живеат во состав на Азербејџан и се плашат од етничко чистење.