На локалитет, на кој се наоѓала резиденцијата на еден самурај од 15 век во близина на Токио,  пронајден е закопан керамички сад со големи димензии во кој се наоѓале 260.000 парчиња метали пари исковани во Кина.

Според археологот Јошијуки Такисе, таква количнина на метални пари во голема мерка ја надминува вкупната сума пари, која била во оптек во тој регион и претставува една од најголемите приватни ризници од тој период.