Се бара построга казна за убијците. Иако, ништо нема да го врати Саздо, но немањето правда ќе доведе до нови вакви трагични случаи.

Денеска таткото на убиениот Никола Саздовски – Саздо, Тони Саздовски, неговиот адвокат Ванчо Шехтански и претставници на Комити дадоа изјава пред Јавното Обвинителство во врска со барањето за зголемување на казната, кое е поднесено во Обвинителството.