Францускиот фудбалски шампион Пари Сен-Жермен го продолжи договорот со својот спонзор – производител на спортски и Најк до 2032 година, објавено е на официјалната веб-страница на клубот.

Според „РМЦ Спортс“ сумата на годишните плаќања ќе се зголеми од 25 на 75 милиони евра.

Ова ќе му овозможи на францускиот клуб да влезе во топ 5 најголемите договори на европските клубови со своите технички спонзори.

Воедно, самиот договор е најголемиот спонзорски во историјата на клубот.