Во РЕК Битола утрото дошло до краткотрајно исклучување на Блок 3 од системот, информираат од компанијата.

Причината за исклучувањето е грешка во автоматскиот систем за управување.

Блок 3 повторно е приклучен во мрежа во 12 часот и во моментов работи непречено.

-Производството на АД ЕСМ се одвиваше преку Блок 1 и преку другите производни капацитети, наведуваат од компанијата.