На интернет се појавија снимки, за кои се тврди дека се од камерата на шлемот што ја носел Михаел Шумахер за време на падот на Алпите, што доведе до неговата тешка состојба.

Седумкратниот шампион во Формула 1 доживеа ски-инцидент во 2013-та. Десетгодишниот тркач доби повреди на главата и мозокот по ударот во карпа. Тој веќе петта година е во кома.