Вака е во САД, а еве дел од тоа како беше во Македонија. Ви двете сценарија идентично е некрофилството, односно користењето на мртви луѓе за остварување политички цели, наспроти дел од граѓаните кои оправдано реагираат, секој од свои причини. И во двете сценарија идентична е масовната хистерија кај дел од медиумите. Ако го гледате и слушате како, на пример Си-Ен-Ен лаже, тоа е како да ја гледате и слушате тајфата финансирана од западните амбасади во Макеоднија во годините на шарената револуција. За бомбите и да не зборуваме.