Министерката за одбрана Радмила Шекеринска на 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба вели „борбата не бара празници туку резултати“.

– Македонската револуционерна борба не барала празници, туку резултати. Денес, ја чествуваме токму така: На масата на најмоќната Алијанса како полноправна членка, објави Шекеринска на Фејсбук.

Под оваа „револуционерна“ објава Шекеринска го додава хаштагот: DefMin#MKвоНАТО.