Кандидатот за градоначалник на СДСМ вели дека ја демантир објавата во медиумите дека не учествувал, односно дека избегал од дебатата што денес се снимаше, а подоцна ќе се емитува на МТВ. Според него траела подолго.

– Дебатата беше со почеток во 11 часот и траеше подолго од договореното, повеќе од два часа, каде јас се извинив на присутните бидејќи морав да се вратам на обврските како актуелен градоначалник, за разлика од останатите кандидати коишто ја немаат таа обврска во тек на работното време, вели тој.

Додава дека ниту еднаш измиантиве 4 години не одбил дебата .