Вечерва Скопје е седми најзагаден град во светот, според специјализираната интернет страница за следење на квалитетот на воздухот во поголемите градови Ајкјуер.

Скопје е седми на ранг-листата со индекс 164, а воздухот е нездрав. На прво место е Делхи, Индија, а потоа следата два града во Пакистан – Карачи и Лахоре.

Од вчера до утре, први декември, Скопје е домаќин на 30. Министерски самит на ОБСЕ.