Во однос на програмата и она што ќе биде понуда, веќе се работи и веќе одржуваме трибини „Платформа за иднина“ под мотото „Важно е“ со кои сметаме дека е важно да ги запознаеме граѓаните со дел од проектите кои ќе бидат темел на програмата на ВМРО-ДПМНЕ, изјави Наум Стоилковски портпарол на ВМРО-ДПМНЕ за „Анализа“ на ТВ24.

– ВМРО-ДПМНЕ постојано е на терен, постојано имаме контакти со граѓаните, се слушаат нивните идеи, нивните желби за промена и надминување на оваа состојба на постојани порази на секој еден чекор во државата, истакна Стоилковски.

Во однос на каква кампања ќе се води, Стоилковски нагласи дека ВМРО-ДПМНЕ ќе води позитивна кампања затоа што граѓаните очекуваат претставување на проекти за иднината, а кај СДС гледаме само црна кампања на што се темели нивната работа.

– Во однос на реториката, жалам што Кузеска не си го отворила сајтот на партијата да види какви пораки се испраќаат таму, црната кампања е она на што се темели досегашната нивна работа. Она што граѓаните го очекуваат е позитивна кампања, претставување на проекти, планови идеи за иднината, граѓаните треба да слушнат што она што ќе ги очекува во иднина кон победите. Ако имаш критика кон власта кон криминалот на власта, ако не се согласуваш со нивното делување те оцрнуваат дека си анти ЕУ што е лага, а ако кажеш за криминалите на ДУИ за кои СДС молчи тогаш си анти Албанец.  Се гледа како ќе се движи реториката од таа страна, потенцираше Стоилковски.

Стооилковски исто така посочи дека очекува СДС на овие избори да излезат со спотови за автопатот Кичево Охрид кој два пати го најавија а не го завршија, или за фабриката за електрични автомобили во Тетово, или спот кај железницата до аеродромот во Скопје што ја ветуваа, проекти кои не ги остварија.