Нафтата денеска продолжи да паѓа во европското тргување, при што Брент за испорака во ноември падна под 85 долари за барел, покажаа податоците од лондонската берза ICE.

Договорите се тргуваат по 84,91 долари за барел, или 1,44 отсто под нивото на крајот од претходната сесија.

Во исто време, фјучерсите на американската лесна сурова нафта загубија 1,83 отсто до 7,33 долари за барел.