Епидемијата на Ковид-19 е приоритет за Кина, но невозможно е да се предвиди каде ќе се шири вирусот понатаму, изјави генералниот директор на СЗО, Тедрос Аданом Гребрејесус.

Тој учествува на Михненската безбедносна конференција каде истакна дека бил охрабрен од мерките кои Кина ги презема за запирање на натамошно ширење на вирусот.

Сепак, Гебрејесус изрази и загриженост поради се поголемиот број на заразени луѓе.