Ознака: егејска македонија

(видео) ПОЗДРАВ ОД ВОДЕН, ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: Оставете ги децата слободно да учат македонски, не ги кршите грчките закони

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Затворените Македонци во 1946-та од затворот Касандра во Грција упатиле апел за помош до СССР, В. Британија и САД

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во ОН со противрезолуција на таа од САД, СССР бараше Грција да не ги дискриминира Македонците во Егејска Македонија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Лозана е потпишана декларација по која е извршена грцизација на Егејска Македонија, а во Прилеп почина Ченто

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПЕКОЛОТ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: Синко, се пишавме Бугари, и Ѓупци ќе се пишеме само за да не бидеме Грци

НАЦУЛИДУ: Македонците во Воден бараат од општината простор за да го учат мајчиниот јазик

НАРОДЕН ЖИВОТ ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: Во Бапчор најпознат метеоролог бил Кочо Огненов

(видео) СОБИР ВО ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: Грчко знаме се вее, „Каде сте Македончиња“ се пее

ПИСМО ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА ОД 1862: Нашите луѓе овде не знаат бугарски, туку нашиот македонски јазик

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Со противрезолуција на таа од САД, СССР во ОН бараше Грција да не ги дискриминира Македонците во Егејска Македонија