Ознака: Финска
Свет 10:08

ВОЕНА СОРАБОТКА: Финска ќе потпише договор со САД за испраќање американски војници и опрема за помош во одбраната

Свет 09:10

ОРПО: Финска е подготвена да го затвори и последниот граничен премин со Русија за заштита на националната бебзедност

Свет 09:43

ОРПО: Ситуацијата на границата со Русија напредува во лоша насока, ако така продолжи ќе преземеме повеќе мерки, и брзо ако треба

Свет 10:07

БЕЉАЕВ: Русија ја прекина прекуграничната соработка со Финска, оправданоста на финската ограда ќе ја проценат граѓаните

Свет 10:37

ПОЧИНА МАРТИ АХТИСАРИ: Нобеловец за мир, екс претседател на Финска и поранешен специјален пратеник на ОН за Косово

Свет 13:30

ХАЛА-АХО: Финска треба да постави долгорочна цел за напуштање на ЕУ, но засега приоритет треба да биде руската агресија во Украина

Свет 10:51

ФИНСКА: Хелсинки ќе протера 9 дипломати од руската амбасада, поради сомневање дека работеле во разузнавачката служба

Свет 13:13

ФИНСКА ПО ВЛЕЗОТ ВО НАТО: Почна изградба на ограда од бодликава жица долж границата со Русија која изнесува 1.340 километри

Свет 10:58

СТОЛТЕНБЕРГ: Финска од денеска е побезбедна земја поради влезот во НАТО, а Шведска е побезбедна поради влегувањето на соседот

Свет 09:31

ФИНСКА БРЗА ВО НАТО: Парламентот денеска ќе гласа закон со кој ќе се забрза процесот за прием во Алијансата и без чекање на Шведска