Ознака: Северна

ГРЧКИ КАТИМЕРИНИ: Ковачевски е загрижен поради тоа што Мицкоски одбива да го користи името „Северна Македонија“

КОВАЧЕВСКИ ЈА БАТАЛИ СЕВЕРНА: СДСМ е единствена партија која има јасен план за визијата за европска иднина на Македонија

Свет 10:25

ПОДЕЛЕНА ЗЕМЈА И БРАТСКИ НАРОД: Северна Кореја прекинува секаква економска соработка со Јужна Кореја, по влошувањето на односите

ЗИБЕРИ ЗА „СЕВЕРНА“: Трошоците за исправите со стариот образец Република Македонија кажав дека требаше да ги сноси државата

ПУНКТОВИ ЗА „СЕВЕРНА“ БЕЗ ЗАКАЖУВАЊЕ: Колони од граѓани кои чекаат со саати за да извадат документи со името со придавка

ДОКУМЕНТИ БЕЗ ПРИДАВКАТА: МВР нема да казнува, в банка ќе важат личните карти, а со пасош без „Северна“ ќе се патува само низ дома

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Сега името нека ви ги плати сметките!

Хант: За Македонија ќе го користиме терминот Република Северна Македонија

(видео) ЗАЕВ ПРЕД МАКЕДОНИЈА ДА СТАНЕ СЕВЕРНА: Уставот го менува, ама не и ќудта

НОВО ИМЕ: Владата и Собранието веќе користат Република Северна Македонија, а во рок од три дена тоа мора да го сторат сите институции