Собранискиот спикер Талат Џафери ја продолжи воспоставената традиција на подарување новогодишни пакетчиња за учениците во Посебното основно училиште „Иднина“, во Посебното основно училиште „Д-р Златан Сремац“ и на болните деца на Универзитетската клиника за детски болести, Оддел Онкологија.

-Дружењето со децата од „Иднина“ и „Д-р Златан Сремац“, кои се прекрасни во својата посебност, неизбежно измамува насмевка на сечие лице, додека да се биде помеѓу децата чиишто кревки тела се справуваат со тешки предизвици, потсетува колку се во суштина големи и храбри нивните срца, а подадената рака, топлата прегратка и влевањето надеж треба да биде начин на живот за сите нас, се посочува во соопштението од собраниската прес-служба.

Џафери честитајќи им ја Новата година на дечињата им посака добро здравје, многу среќни насмевки и остварување на вашите желби и сништа.