Во Србија утрината истовремено беа отворени 16 продавници на Лидл. Луѓе чекаа пред вратите уште во три наутро.

Социјалните мрежи се преплавени со фотографии и снимки од отворањето на продавниците, а во една од нив за малку не се степаа. Во Лесковац настана општо грабање на пилешко и во еден момент односите меѓу клиентите беа на работ на физичка спресметка.

Погледнете го видето.

Дека владее невиден интрес се гледа и на снимката, како продавачите низ масата подаваат кутии со кокошки.