Да се биде дете на јавна личност во Србија секако има свои предности и маани, ретки се тие деца како на Лепа Брена кои одлучиле да живеаат и студираат надвор од границите на Србија.
За потсетување, пејачот и менаџерот студираа во САД, а Брена сега за српските медиуми прв пат открива како изгледал нивниот живот во САД.
– Таму сами заработуваа бидејќи така сакаа. Многу од нивните пријатели немаа сретства и финасии за во Америка лагодно да живееат, а Филип и Стефан не се двоеа од таквото друштво и сами заработуваа, како келнери или некоја друга слична занимација, раскажала Брена која го кажала и својот став за оваа нивна постапка.
– Тоа им се допадна, а и мене бидејќи така ќе научат дека животот не е бајка. Мора да се работи. Сеедно дали сте богати или сиромашни. Богатите гледаат како да го задржат богатството и  во што да вложат, а овие што не работат мислат дека нешто ќе им падне од небо.