Со сода бикарбона може да си олесните во домаќинството и да ги исперете, избелите и светнете и теписите.

Еве еден трик за чистење со сода бикарбона, кој чини евтино.

Прво поминете го тепихот убаво со правосмукалка, да нема на него ништо, па со памучна крпа која ќе ја ставите во вода со сода, тријте ги теписите убаво. Може да го сторите истото и со четка.

Ова е неверојатно средство за дезинфекција и за враќање на белината.