Во рамки на протестите против случувањата со Бугарија, ВМРО-ДПМНЕ утре ќе ги блокира Владата и МНР од 12,30 до 14 часот.

Претходно партијата побара од Заев да објави што преговараат тајно во Софија. Откако одговор не беше добиен, доаѓа до реализација на оваа блокада.

Блокадата нема да се однесува на возилата на итна помош и на другите итни ситуации.