Утре, 6 јуни, со почетокот во 19 часот, ќе се одржи промоција на тритомното издание „Човекот, зборот, вистината“, колумни од Страшо Ангеловски.

Делата е во издание на Матица Македонска, а промоцијата ќе се одржи во рамки не нејзините простории во центарот на Скопје. Промотивна реч ќе одржи Дарко Јаневски.

Матица Македонска ја има чест да ве покани на промоцијата на ова тритомно издание на Ангеловски.