Видео со совети за мигранти како полесно да добијат азил во Македонија, стан, работа и школување и да се интегрираат во општеството, е објавено на Јутјуб.

Во видеото на англиски јазик и со превод на македонски, детално се објаснува што треба да направат мигрантите за да почнат нов живот во Македонија.

Комплетните информации за видеото ги има токму во него. Погледнете го, титлувано е и на македонски јазик, а Македонија е именувана со придавката Северна.