И да им порачам од тука: моја Слављанка вреди повеќе од цел Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ заедно, изјави премиерот и лидер на СДСМ, Димитар Ковачевски на партиска трибина.

– Стани Цаци да те види сала, нареди лидерот, па од задните редови во слата салата стана министерката за одбрана Славјанка Петровска.

Премиерот Ковачевски сакајќи да ја пофали, и да ја истакне вредноста на својата сопартијка и министерка Петровска, всушност ја понижи, изговарајќи го нејзиното име нагалено и погрешно, нарекувајќи ја Цаци и Слављанка.

Видеото може да го отворите ТУКА.