Медуза со големина на човек е забележана и снимена во приморјето кај градот Корнвол, Велика Британија, објави „Гардијан“.

Според стручните лица, ова е навистина ретка појава.

Според професионалните фотографи-нуркачи, пак, суштеството било долго еден метар и половина, самото тело на медузата – половина метар.