Рибар во заливот Суруга, Јапонија, извлекол школка, ја ставил на палубата на бродот, а таа почнала невообичаено да се мрда и отвора…

Изненадувачки е што од оклопот на школката излегло мало октопотче, кое од работ на бродот наречен „Аи Миура“ скокнало во морето.