Македонија е убедлив негативен рекордер според бројот на министри. Бројот на министри во владата на СДСМ нема да надмине повеќе од 20, изјави актуелната министерка за одбрана Радмила Шеќеринска, но пред да стане министерка и пред СДСМ да формира влада.

Зборот е збор е геслото на владејачката партија. Колку е „зборот збор“ и во практика може да кажат 25 министри на 25 министерства. Заедно и со тие без ресор.

Видеото и ТУКА.

Гликериа едно зборуваше во опозиција друго пее како министерка

Gepostet von Канал 3 am Donnerstag, 20. Juni 2019