Македонскиот поет, интелектуалец и проследувач на политичките настани во Македонија, Ефтим Клетников во гостувањето во ТВ Алфа истакна дека

македонскиот народ не го прифати, како што рече, тој идиотски, нацистички договор и истиот треба да се укине, а актерите да бидат изведени пред суд.

– Видовте вие за Вардар што се случи? Сто илјади народ грмеа „Никогаш северна само Македонија“. (Зоран) Заев, (Радмила) Шеќеринска и целата таа апаратура се бунат ако ги наречеш предавници. А што се ако не се предавници? Тие го предадоа македонскиот народ. Тие направија идентитетско убиство… рече Клетников.

Погледнете дел од неговото гостување во емисијата со Љупчо Цветановски.

Видеото и ТУКА

Преспанскиот договор под итно да се укине и да се изведат пред суд актерите на тој договор.

Ефтим Клетников Македонски: Преспанскиот договор под итно да се укине и да се изведат пред суд актерите на тој договор. Македонскиот народ не го прифати тој идиотски, нацистички договор. Зошто? Видовте вие за Вардар што се случи? 100.000 грмеа НИКОГАШ СЕВЕРНА САМО МАКЕДОНИЈА https://twitter.com/1VidiVidi/status/1141756718755536896Заев, Шеќеринска и целата таа апаратура се бунат ако ги наречеш предавници. А што се ако не се предавници? Тие го предадоа македонскиот народ. Тие се убијци, направија идентитетско убиство, суров, наци-фашистички идентитетски геноцид. Тоа е злосторство. Еден ден ќе мора да се спроведе "нирнбершки процес"…

Gepostet von Види Види am Mittwoch, 19. Juni 2019