Бараме да сме рамноправни во Албанија и не сме граѓани од втор ред, истакнува во својот говор Валентина Нестор, кандидат на Македонската партија за европска алијанса за пратеник во албанскиот Парламент.

Парламентарните избори во Албанија ќе се одржат на 23 јуни.

Во видеото може да погледнете и да го слушнете говорот на Нестор за борбата на Македонците за својата самобитност.