Детска облека долга пет километри е поставена на плажа како тажен споменик за загинатите бебиња во Газа.

Активистите од Led By Donkeys ја поставија детската облека на плажата во Бурнемут во понеделникот (5-ти февруари).

Облеката ги претставува 11.500 детски животи изгубени во насилството од 7 октомври.

– Невозможно е да се замисли таа бројка. Вака изгледа. Линијата е долга пет километри – изјави портпаролот на Led By Donkeys.

Групата ја повикува владата на Велика Британија да ја запре продажбата на оружје на Израел.