Премиерот Зоран Заев, освен во соседството, почна да ги пушта и најавените 500 километарски автопати низ Македонија.

Тој денеска на Фејсбук се пофали:

– Автопатот Миладиновци – Штип е пуштен во употреба. Граѓаните добија безбедно, сигурно и брзо автопатско поврзување на главниот град Скопје со источниот регион, каде времето на возење се скратува за 20 до 25 минути. Информации за автопатот: Вкупна должина од 47 км; два коловози со 3 ленти; ширина од 10,7 м; дебелина на асфалт 19 см; еден голем мост на реката Пчиња; 5 други помали мостови; 13 натпатници и 35 потпатници, се пофали Заев на Фејсбук и објави и видео.

Веројатно граѓаните знаат, но Заев во статусот не потсетува дека автопатот кој го промовира е изграден од „режимот“ на поранешниот премиер Никола Груевски, како и блиндираниот „мерцедес“ кој е купен од Груевски и поради истиот е осуден на затворска казна.

Но, сега, Заев ќе може слободно да се вози со блиндираниот „мерцедес“ по модерниот автопат.

Автопатот Миладиновци-Штип е пуштен во употреба

Автопатот Миладиновци-Штип е пуштен во употреба. 🛣Граѓаните добија безбедно, сигурно и брзо автопатско поврзување на главниот град Скопје со источниот регион, каде времето на возење се скратува за 20 до 25 минути.Информации за автопатот: 🔹 Вкупна должина од 47 км 🔹 2 коловози со 3 ленти🔹 Ширина од 10,7 м🔹 Дебелина на асфалт 19 цм🔹 1 голем мост на реката Пчиња🔹 5 други помали мостови🔹 13 натпатници 🔹 35 потпатници

Gepostet von Zoran Zaev am Montag, 10. Juni 2019